Oekraïne is in oorlog. Miljoenen mensen moeten vluchten.
Op dit platform worden alle hulpacties voor Oekraïense mensen verzameld.    

HULPACTIES VOOR OEKRAINE 

Doneer op giro 555

bied woonruimte aan

Bekijk waar je kunt helpen

Plaats je hulpaanbod 

Wat wil en kan jij doen? Plaats je hulpaanbod op dit platform, zodat hulporganisaties en vluchtelingen je hulp kunnen vragen wanneer dat het hardst nodig is. Je blijft zo ook automatisch op de hoogte van nieuwe aanvragen in je buurt.

Plaats aanbod

Acties of hulpvraag aanmelden

Op dit platform verzamelen we alle hulpacties voor Oekraïne en vluchtelingen. Heb jij een actie waar je handjes (of spullen) voor kunt gebruiken? Ben jij een hulporganisatie op zoek naar vrijwilligers? Of ben of ken je een vluchteling met een hulpvraag? 

Van inzamelactie tot onderdak, van petitie tot demonstratie en van donatie tot taalmaatje. Zet jouw actie of vraag gratis op dit platform. Dan delen wij 'm met de community en kom je makkelijk en veilig in contact met alle mensen in je buurt die willen helpen. 

samen voor
Oekraïne!

Wat kun je doen in Nederland?


spullen

Spullen inzamelen

In heel Nederland vinden er inzamelacties plaats. Ontdek welke er in jouw buurt plaatsvindt. 

opvang

Noodopvang

Vluchtelingen worden opgevangen in centra maar de ruimte is beperkt. Je kunt extra noodopvang bieden. 

taalmaatje

(Taal)maatje

Veel vluchtelingen kunnen wel een maatje gebruiken die ze op weg helpt. 

geld

Geld doneren

Doneer op Giro555 zodat de samenwerkende hulporganisaties in Oekraïne kunnen helpen. 

Veelgestelde vragen

Ik wil graag spullen doneren. Nemen jullie ook hulpgoederen aan?

In het hele land inzamelacties georganiseerd. Dus zeker ook in jouw buurt! Bekijk alle openstaande acties op deze site hier. Je kunt ook bij alle vestigingen van YoungCapital je spullen afleveren. En tenslotte zijn er nog veel individuele inzamelacties, hier vind je een overzicht van deze inzamelpunten. 

Ik wil mijn hulp aanbieden, maar weet niet goed hoe 

Wat fijn dat je wil helpen! Je kunt op meerdere manieren een steentje bijdragen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle acties en hulpvragen die nu lopen.

Vind je niks passends? Maak een profiel aan of plaats jouw hulpaanbod, dan krijg je nieuwe vragen en acties vanzelf in je mailbox. 

Hoe kan ik Oekraïense mensen in Nederland steunen? 

Op deze manieren kun je Oekraïense mensen in Nederland steunen:


   Doneer aan acties voor Oekraïense mensen in Nederland. Via GIRO 555 steun je in één keer alle hulporganisaties


 Doneer spullen voor Oekraïense vluchtelingen. Hier vind je een overzicht van de inzamelacties in Nederland (filter op: inzamelacties).


  Praat erover. Met elkaar, maar ook zeker ook op social media. Of ga mee demonstreren. Oekraïense mensen in Nederland putten enorm veel steun uit onze zichtbare steun en solidariteit. 


  Doe vrijwilligerswerk bij vluchtelingen opvangcentra. Het Nederlandse kabinet heeft toegezegd dat Oekraïners die hier al zijn of die hier de komende tijd naartoe komen een "tijdelijk ruimhartig en veilig verblijf" te bieden. Hier vind je een overzicht van alle plekken waar je vluchtelingen kunt helpen.

Wat is NLvoorvluchtelingen voor organisatie? 

Een gecoördineerd punt voor vrijwilligerswerk en hulpacties voor Oekraïne, zoals GIRO555 voor donaties, was er nog niet. Daarom hebben we NLvoorvluchtelingen opgezet. We verzamelen hier alle hulpacties, initiatieven en hulpvragen op buurtniveau. Mensen, hulporganisaties en straks ook vluchtelingen zelf kunnen hun initiatief, hulpvraag, aanbod of oproep gratis plaatsen. 


De oorlog in Oekraïne is de aanleiding en focus van dit platform, maar we hebben bewust gekozen voor een bredere insteek. Er zijn namelijk op dit moment meer dan 400 vluchtelingen met een prangende hulpvraag. We gunnen hen allemaal de doing good energie die nu in Nederland loskomt.


NLvoorvluchtelingen is opgezet en wordt onderhouden door NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland. Alle vrijwilligers in onze community worden gekoppeld aan dit platform voor extra handjes, nu dat zo hard nodig is. 

Waarom staan hier ook acties die niets met Oekraïne te maken hebben? 

De oorlog in Oekraïne is de aanleiding en focus van dit platform, maar we hebben bewust gekozen voor een bredere insteek. Er zijn namelijk op dit moment meer dan 400 vluchtelingen met een prangende hulpvraag. We gunnen hen allemaal de doing good energie die nu in Nederland loskomt!

WIJ VERZAMelen DE ACTIES VAN O.A.


Onze community

Vragers

Zou je tijdelijk of regelmatig een handje extra kunnen gebruiken? Is je organisatie hard op zoek naar vrijwilligers of naar passende hulp voor je cliënt(en)? Plaats een vraag en vind iemand die kan helpen!

Plaats een vraag

Vrijwilligers

Wil je ook graag eens iets doen voor een ander? Maak snel een account aan, plaats een aanbod of ga op zoek bij de vragen naar iets wat bij jou past!

Maak een account aan

Samen sterker

NLvoorvluchtelingen maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk van NLvoorelkaar. Samen met alle andere marktplaatsen van NLvoorelkaar proberen we zoveel mogelijk mensen in Nederland happy te maken.

Naar NLvoorelkaar